PO NEŠPULICA

 

IMG_20231213_181121

 

Broj skupina: 1 mješovita ( 3 -7 g.)

Vrsta i trajanje programa : 10 - satni program od 6:30 – 16:30 sati

Adresa vrtića:  Kupreška 14

Kontakt vrtića : 021/367 258

Odgojiteljice : Dijana Vujić / Paula Labrović / Jasna Babić

 

Dječji vrtić Nešpulica nalazi se u prizemlju stambene zgrade u gradskom kotaru Neslanovac.

 

U modernom i otvorenom prostoru od 200 m2 boravi jedna odgojna skupina.

 

Soba dnevnog boravka je izuzetno prostrana s puno svjetla i kliznih stijenki za otvorenu komunikaciju s dvorištem koje se proteže cijelim dijelom južne i zapadne strane zgrade.

 

Prostor vrtića moderan je, funkcionalan i dobro opremljen. Organizacija odgojno- obrazovnog procesa prilagođava se potrebama i interesu djece. Potiču se individualne aktivnosti uz fleksibilno korištenje prostora i materijala.

 

Posebno se njeguje ekološki način života. U našem dvorištu uzgajamo razno cvijeće, radimo kompost te proučavamo biljni i životinjski svijet.

 

U vrtiću Nešpulica projektni pristup učenju blizak je djeci i odgojiteljima. Koristeći elemente Reggio pedagogije koju još nazivaju istraživačka ili eksperimentalna odgojitelj dijete samo lagano usmjerava, čime mu omogućuje istraživanje i razvoj svih potencijala u skladu s njegovim mogućnostima. 

Neki od provedenih projekata su: 

- pedagoška godina 2022./2023. „ Priče s poukom”, „ Mravi” , „Voda „ i „Emocije”

- pedagoška godina 2023./2024. „Životinje", „Kako su kuhale naše bake " i „Život na ledu"

 

Niz godina aktivnim sudjelovanjem u humanitarnim akcijama odgajamo djecu za humanost ( Plastičnim čepovima do skupih lijekova, Akcije Caritasa, Djeca za djecu… ).

 

Suradnjom s lokalnom zajednicom, posjetima muzejima, eko - gospodarstvima, kazalištima, osnovnoj školi u susjedstvu djeca se uče suradnji, poštivanju i njegovanju baštine.  

Pedagoška godina 2022./2023.