PO PETAR PAN

 

 

 

Adresa: Marina Getaldića 30 A
Broj telefona: 021/465-153

 

Dječji vrtić Petar Pan je samostalni objekt izgrađen 1981. godine. Smješten je na području gradskog kotara Split 3,  površine  1.338,15 m2.       

      

REDOVITI PROGRAMI:

 

  • 10 – satni jaslični program, voditeljice odgojiteljice: Alda Britvić, Danijela Sodina
  • 10 – satni vrtićki program, voditeljice odgojiteljice: Vinka Vasilj Petković, Nada Vuković

 

POSEBNI PROGRAMI:

 

  • 10 – satni integrirani sportski program:

Voditelji/ce: Marija Torlak, odgojiteljica mentorica i Tonka Vučić odgojiteljica
Voditelji/ce: Marija Skelin, odgojiteljica, Jadranka Kovačević, odgojiteljica
Voditelji/ce: Marica Trutanić, odgojiteljica savjetnica, Valentina Krstulović, odgojiteljica

 

  • 6 – satni integrirani sportski program,

Voditelj/ica: Ivan Petrović, odgojitelj

 

  • 5 – satni integrirani sportski program,

Voditelj/ica: Nora Vuić, odgojiteljica

 

 U vrtiću boravi sedam odgojnih skupina. Dvije skupine redovitog programa (vrtićki i jaslični), pet skupina posebnog integriranog programa, od kojih su tri desetosatne, jedna šestosatna jutarnja i jedna petosatna popodnevna skupina.

 

Specifičnost našeg vrtića je to što imamo veliko dvorište koje je opremljeno različitim poligonima i rekvizitima koji djecu potiču na svakodnevno kretanje. Svaka soba dnevnog boravka ima izlaz na malo interaktivno dvorište koje služi kao produženi otvoreni dio dvorane na kojem se također provodi integrirani sportski program. Vrtić je povezan s tri atrija na kojima djeca svakodnevno borave u slobodnim i planiranim aktivnostima. Dvorana opremljena spravama i rekvizitima je mjesto na kojem uz prisustvo kineziologa odgojitelji kao voditelji provode integrirani sportski program, te kroz elemente različitih sportova i kroz igru kod djece razvijaju ljubav prema sportu, zdravim navikama, pravilnoj prehrani  i kretanju općenito. Planirane sportske aktivnosti također se provode i u sobi dnevnog boravka te se na taj način produbljuje i zaokružuje integrirani dio programa. Pješčanik i vrt također su sastavni dio našeg vrtića, a omogućuju nam nesmetane slobodne aktivnosti u pješčaniku, ljubav prema raznovrsnom bilju.

 

SPECIFIČNOSTI VRTIĆA:

 

U DV Petar Pan se provodi program produljenog boravka u trajanju od 16 h do 19 h namijenjen djeci vrtićkog uzrasta. Program je sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u sklopu projekta „Vrtić za suvremenu obitelj – Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“.

 

Dječji vrtić Petar Pan ima dugogodišnju suradnju s Filozofskim fakultetom u Splitu (Odsjek za Rani i predškolsko odgoj i obrazovanje), te nam dolaze studenti/ce na hospitaciju iz kolegija „ Istraživanje odgojne prakse“. 

 

Realizacija programa radionica za roditelje Rastimo zajedno Plus (Unicef) – za sve podružnice dječjeg vrtića Radost Split. Kao dio šireg programa UNICEF –a za podršku roditeljstva „ Prve tri su najvažnije „ stvoren je program radionica za roditelje djece s posebnim potrebama. U našoj ustanovi program se provodi od 2017. / 2018. ped. godine, a provode ga za to posebno educirani odgojitelji i stručni suradnici našeg vrtića.

 

CAP program primarne prevencije zlostavljanja djece namijenjen je djeci u godini pred polazak u školu i provodi se s ciljem smanjenja ranjivosti djece i njihove izloženosti različitim  oblicima zlostavljanja. Program provode educirani odgojitelji/ce i stručni suradnici našeg vrtića.

 

Suradnja KK Split i našeg sportskog integracijskog programa u cilju unaprijeđivanja prakse.

Posjeta, trening, upoznavanje sa juniorima, Shannonom Shorterom i nezaobilaznim Žutkom. Hvala košarkaškom klubu Split na jako lijepom gostoprimstvu te se nadamo uspješnoj daljnjoj suradnji.